Już na sam widok smakołyków przygotowanych przez uczniów Zespołu Szkół nr 9 im. dr. Mikołaja Witczaka ciekła ślinka. Okazało się, że potrawy przyszykowane specjalnie na Dzień Łasucha nie tylko znakomicie wyglądały, ale też tak samo smakowały.

Przedsięwzięcie zorganizowano w szkole już po raz trzynasty. Tym razem odbyło się ono pod hasłem ‚Wiemy co jemy’.

W tym roku zmieniliśmy nieco konwencję i przygotowaliśmy szwedzki stół, bo chcemy, aby nasi uczniowie potrafili pięknie zachować się na bankietach – wyjaśniła Lucyna Penar-Pękała, dyrektor placówki.

Stół suto zastawiono rozmaitymi pysznościami, które specjalnie na tę okazję przygotowali uczniowie Zespołu Szkół nr 9. Były m.in. kolorowe kanapki, wykwintne sałatki, ciasta i owoce. Oczywiście wszystkie potrawy bardzo dobre i zdrowe. Poprzez takie przedsięwzięcia szkoła od lat propaguje wśród dzieci i młodzieży zasady kulturalnego zachowania się przy stole i przygotowywania posiłków.