W menu znalazły się gołąbki, sałatka śledziowa, krokiety, kanapki, zapiekanki i wiele innych smakołyków, a wszystkie przygotowane jak za dawnych lat. Potraw, które przygotowali uczniowie, można było skosztować 17 kwietnia.

Dzień Łasucha kojarzy się z czymś pysznym i szczególnym. Tym razem temat nawiązuje do 50. lecia naszego miasta. Sięgamy do źródeł, do lat PRL-u – powiedziała Lucyna Penar-Pękała, dyrektor szkoły, zachęcając gości, aby skosztowali czy dania smakują jak te w latach 60. czy 70.

Już od 16 lat w Dniu Łasucha w ZS nr 9 stoły są suto zastawione rozmaitymi sałatkami, ciastem, wykwintnie przyrządzonymi kanapkami i innymi przekąskami. Co więcej, za każdym razem potrawy nie tylko apetycznie wyglądają, ale też znakomicie smakują. Nie inaczej było i teraz.

Celem organizowanego przedsięwzięcia jest propagowanie wśród dzieci i młodzieży zasad nakrywania stołu, przygotowywania posiłków oraz kulturalnego zachowania się przy stole.

GALERIA ZDJĘĆ