W środowy wieczór, płyta hali widowiskowo-sportowej zamieniła się arenę zmagań kulinarnych z udziałem zespołu Jastrzębskiego Węgla. Cztery zespoły miały za zadanie przygotować trzy dania, które były potem oceniane przez jurorów. Kapitanami kulinarnych zespołów zostali Michał Łasko, Michal Masnyo, Michał Kubiak oraz Damian Wojtaszek. W drużynie Łaski znaleźli się: Dima Filippov, fizjoterapeuta Patryk Kłaptocz oraz Alen Pajenk. Ekipę Masnego stanowili: Patryk Czarnowski, team manager Paweł Szczebak oraz Lorenzo Bernardi. Zespół Kubiaka stworzyli: Simon Van de Voorde, Jakub Popiwczak oraz Mateusz Malinowski, a Wojtaszkowi w kuchennych zmaganiach towarzyszyli: Massimo Caponeri, Thomas Jarmoc oraz Krzysztof Gierczyński.

Najlepszymi kucharzami okazała się ekipa Michała Łaski, która dwukrotnie przekonała do swoich dań jurorów.

Imprezę poprowadzili Jerzy Mielewski – komentator telewizyjny z Polsatu oraz Marek Zaręba – mistrz kuchni, a jurorami tej imprezy byli Marian Janecki – prezydent miasta, Artur Wojtków – zastępca prezesa zarządu Jastrzębskiej Spółki Węglowej ds. Pracy i Polityki Społecznej oraz Zdzisław Grodecki – prezes Jastrzębskiego Węgla.

Po oficjalnej prezentacji odbył się sparing pomiędzy zespołem Lorenzo Bernardiego i mistrzem Czech, VK Ostrava, który zagra w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Spotkanie nie mogło się inaczej zakończyć jak pewnym zwycięstwem naszego zespołu 3:0 (20, 21, 16).

GALERIA ZDJĘĆ