Oficjalna strona miasta Jastrzębie-Zdrój

Żelazny Szlak Rowerowy stał się prawdziwym planem filmowym

Zobaczcie, jakie są efekty!

Rozgrzejmy się razem w ten mglisty poranek. Najlepiej wspomnieniem jesiennych wypraw przez Żelazny szlak rowerowy, który idealnie sprawdził się w roli planu filmowego dla produkcji kulinarnej.

Popularny juror telewizyjny, bloger i kucharz regionalny na stacji Ruptawa przy Żelaznym Szlaku Rowerowym ugotował śląski obiad, opowiadając jednocześnie o tradycjach kulinarnych naszego regionu. To właśnie u nas Adam Borowicz wpadł na pomysł stworzenia "żelaznej klapsznity". Oprócz niej przygotował karminadle, szałot i kalarepę na gęsto. Sprawdźcie przepisy na te wyjątkowo smaczne potrawy.

Film powstał w ramach projektu pn. „Żelazny szlak rowerowy - wsparcie dla EKOturystyki“, numer rejestracyjny projektu: CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_010/0002723 został dofinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego- Programu Interreg V-A Republika Czeska – Polska w ramach Funduszu Mikroprojektów Euroregionu Śląsk Cieszyński – Těšínské Slezsko i budżetu państwa.


Pozostałe filmy